Jag som hälsar dig välkommen in heter Jessica Ivarsson. Jag är en kreativ vildhjärna som gillar att skapa.

Sommaren 2019 bestämde jag mig för att lära mig att knyta makramé. Och så blev det. Jag la ganska många veckor på att hitta rätt material för mig och att få ordning på knutarna.

Makramé är en teknik där man gör olika knopar och flätningar i garn, snören eller rep för att göra olika mönster och kombinationer. Det går att göra hur mycket olika grejer som helst i makramé.

En av mina första amplar i min sons fönster.

Jag hittade snabbt garn som jag gillar att använda och har sedan dess hållit mig till ett lite tjockare bandgarn och tjockare ekologiskt bomullsgarn. Eftersom jag gillar att tänka ur en hållbarhetssynpunkt känns det fint att använda garn som är gjort på återvunnen textil.

Varje ampel innehåller omkring 30 meter garn. En mellanstor väggdekoration långt många fler meter.

Efter ett år där makramén blivit en kärlek och min hobbyverksamhet rullat på valde jag att gå från idé till handling. Den 10:e september blev min enskilda firma registrerad.

Till vardags jobbar jag med något helt annat, som journalist på en lokaltidning. Jag är ensamstående mamma till en 2-åring. Jag gillar att skapa kreativt, och makramén är en stor del av min egentid.

Jag vill beskriva min stil som bohemiskt romantiskt. Makramé är en växande trend och en stil som kan kombineras lätt med andra.

Jag tycker att hantverk är något att värna om i vilken form det än utförs. Oavsett vad du gillar vill jag uppmana att stötta de hantverkare du bryr dig om och gillar. Många lägger ner mycket tid och kärlek på konst och hantverk. Allt behöver inte vara massproducerat.

Allt du hittar i min webbshop är saker jag tillverkat själv. Det är mycket makramé men jag gillar bland annat att sy i lappteknik och väva också.

En av mina grundstenar är återbruk och därför är mycket material som gardinringar något jag ger liv på nytt. Därför, sitter du på gardinringar som du tycker har gjort sitt hos dig vill jag gärna köpa dem!

Det finns en hel del färdiga verk som amplar och väggdekorationer att kika på. Men jag tar såklart beställningar om du vill ha någon specifik färg eller mönster!

Jessica Ivarsson

Organisationsnummer 870108-7846

Adress: Skolallén 5, 86132 Timrå

Kontakta mig för frågor eller beställningar på info@misspechpysslar.se